Ko tikėtis atėjus į pole dance pamoką?

Pirmoji pamoka dažniausiai labai jaudina ir kartu neramina – kas manęs laukia? Kaip viskas vyksta? Kaip reikia elgtis, kaip rengtis, ar aš pasiruošusi tam? Kiek minčių! O atsakymų – nė vieno… Bet (juk visada būna „bet“!) atsakymus nusprendėme pateikti mes: nesijaudink ir nebijok prieš pirmąją pamoką!

1. Nesitikėk, kad mokysime striptizo

Mes TIKRAI nemokysime tavęs nusirenginėti. 🙂 Pole dance toli gražu nėra striptizas, nors ir naudojamas tas pats statiškas ar besisukantis stulpas. Taip, pas mus kartais į privačias pamokas ateina ir striptizo šokėjos, kurios nori pasitobulinti, tačiau jos mokomos ne elegantiškai nusimesti erotiškus drabužėlius, o plastiškai, moteriškai judėti, atlikti sudėtingus triukus, ko namie pačioms mokytis be pradmenų nepatariame. Nori pamatyti, kas yra pole dance? Spausk ČIA.

2. Ką reikia apsirengti?

Pole dance skiriasi nuo kitų šokių ir savo apranga – reikia kuo daugiau nuogo kūno (deja, tai dar viena priežastis, dėl kurios šis šokis ir sporto šaka tapatinama su striptizu). Kodėl reikia to nuogo kūno? Todėl, kad atliekant triukus ar tiesiog lipant ant stulpo su drabužiais tu tiesiog… nuslystum. Tad iš patirties siūlome šiuos rūbų derinius:
• į triukų pamoką atsinešk trumpus šortukus, su kuriais tau būtų patogu, bei marškinėlius be rankovių, o plaukus gali susirišti, nes teks paprakaituoti;
• į šokių ir plastikos pamoką atsinešk trumpus šortukus ir marškinėlius be rankovių ir (būtinai!) aukštakulnius; plaukus gali tekti pasileisti, tad kad pačiai būtų patogiau, per apšilimą gali juos susisegti, o pradėjus šokti – pasileisti;
• lankstumo pamokoje žiemos sezonu rekomenduojame dėvėti tampres, megztas blauzdines, sportines kojinaites ir ploną megztuką / džemperį, kad raumenims būtų šilta, o vasarą pakaks tamprių, kojinaičių bei marškinėlių.

3. Kosmetika

Ar dažytis einant į pole dance pamoką? Na.. čia kiekvienos merginos asmeninis pasirinkimas, bet iš patirties galima patarti štai ką: makiažo gal ir „nepamesi“ plastikos, šokių ir lankstumo pamokoje, tačiau į triukų pamoką geriau nesivargink dažytis. Kaip bebūtų, geriausia, jeigu apskritai pamirštum makiažą toms kelioms valandoms – patikėk mumis, tau pačiai bus patogiau ir ramiau, juk nenori kas kartą dairytis į veidrodį tam, kad pažiūrėtum ar nenubėgo tušas? Be to, tu pati puikiai žinai – ir nepasidažiusi atrodai puikiai!

P. S. Pole dance pamokos dieną (ir iš vakaro) nenaudok aliejų ir kremo kojoms ar visam kūnui, o prieš pamoką – rankų kremo. Mes nenorėtumėm, kad tu slystum nuo stulpo ir užsigautum 🙂

4. Papuošalai

Žiedai, apyrankės, grandinėlės – gražu, ypač kai dera kai prie stiliaus, tačiau pole dance pamokoje tai labai trukdys. Visus aksesuarus palik persirengimo kambaryje, ypač – rankų papuošalus.

5. Kaip vyksta pole dance pamoka?

Visos mūsų studijos pamokos trunka 1val./2val. Pirmosios 20 min./40min. skirtos apšilimui ir lankstumo pratimams, o likusios – triukų, šokio, plastikos judesių mokymuisi. Kiekviena grupė turi po kelis trenerius tam, kad išmoktum kuo daugiau skirtingų dalykų.

6. Fizinis pasiruošimas ir amžius

Mergyt, kam rūpi kiek tau metų? Ar esi sportavusi? Pole dance pamokoje visos merginos lygios, visos gražios. Jėga bei ištvermė didės sulig kiekviena pamoka, o per pačią pirmą treniruotę tikrai negausi labai sudėtingų judesių, tad jeigu nesi bėgusi kroso ar neiškeli 10 kg svorio svarmenų – nustok nerimauti, nes čia atėjai mokytis, augti, tobulėti. Grįžtant prie amžiaus – cenzo nėra, gali šokti ir 20-metė mergina ir 50-metė mergina – mūsų studijoje šoka visos!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply