Susipažinkime su pole dance: rūšys ir jų skirtumai

Turbūt dažnai girdi tai, jog pole dance nėra striptizas. Tačiau kas yra tas pole dance? Pradėkime nuo to, jog tai šokis ir sportas viename – vieni labiau mėgsta šokio dalį, kiti labiau vertina triukų dalį, o dar kiti – viską derina. Kiekvienas šokėjas / sportininkas savo pasirodyme išryškina jam labiausiai rūpimus ir artimus dalykus, na o mes pasistengsime papasakoti, kokios yra pole dance rūšys bei jų ypatybės.

1. Pole sport

Paprasčiausias šios rūšies paaiškinimas – akrobatiniai triukai ant stulpo. Šios šakos mėgėjai savo pasirodyme rodo įspūdingus ir kartais net protu sunkiai suvokiamus triukus, kurie yra apjungiami šokio elementais. Būtent šioje srityje išgirsite „Scorpio“, „Drama queen“, „Butterfly“ ir kitus žodžius. Pole fitness / pole sport puikiai iliustruoja šis pasirodymas.

2. Pole art

Šioje rūšyje derinami visi pole dance elementai, tačiau svarbiausia ir esminė skirtybė – mintis. Kiekvienas pole art pasirodymas kažką pasako, turi užkoduotą žinutę, istoriją žiūrovui, o tai daroma pasitelkiant šokį, akrobatiką ir, žinoma, muziką bei kostiumus. Pole art puikiai iliustruoja šis pasirodymas.

3. Exotic pole dance

Čia susijungia moteriškumas, gracija, plastika, lankstumas… Nemažai galima pamatyti „floorwork“ – judesių ant žemės (kūlversčiai, plastiški kojų judesiai ir pan.), kita, tiesa – mažesnė, dalis yra mums įprasti triukai, o daugiausia vietos užima triukai apatinėje stulpo dalyje. Jie skiriasi nuo įprastų pole dance triukų, tačiau yra ne ką lengvesni. Exotic pole dance puikiai iliustruoja šis pasirodymas.

4. Pole plastic / pole sensual

Ši rūšis yra ypač populiari Rusijoje, taip pat propaguojama Lietuvoje bei kitose šalyse. Čia daugiausiai erdvės suteikiama plastikai, moteriškam, grakščiam judesiui, jausmingam šokiui. Pole plastic arba pole sensual galima laikyti exotic pole dance porūšiu, kuris išsiskiria švelnesniais judesiais ir jausmingumu. Pole plastic / pole sensual puikiai iliustruoja šis pasirodymas.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply